Autoliv deschide un nou centru de inginerie software la Iași

Compania Autoliv – lider mondial în producția de sisteme de siguranță auto, își va extinde activitățile de R&D din țară, în cea de-a doua jumătate a anului 2017. Deținând deja un centru de inginerie în Timișoara, subsidiara din România a producătorului suedez va deschide un nou centru la Iași, urmând să aibă birourile în clădirile United Business Center. Această decizie a fost luată în urma unei analize foarte atente a mediului local dar și ca urmare a solicitărilor de la inginerii și studenții din Iași – cu ocazia participării celor de la Autoliv la diverse job shop-uri si proiecte pentru aceștia.

„Compania Autoliv urmează trendul ascendent al consolidării operațiunilor de engineering în România, iar noua locație din Iași ne susține creșterea pe termen lung. Iașiul este un oraș ofertant și cu mult potențial pentru IT, în general, și pentru automotive, în special. Suntem siguri că vom găsi acolo ingineri bine pregătiți profesional, facultăți de prestigiu, cu palmares foarte bun și autorități locale dornice de a dezvolta orașul și favorabile mediului de afaceri”, a declarat Ionel Fierbințeanu, Country Manager Autoliv România.

Centrul de inginerie din Timișoara este format din aproximativ 450 de ingineri, care dezvoltă și testează software pentru sisteme de siguranță auto. Creșterea accelerată din ultimii doi ani în Timișoara va fi acum susținută de noul centru din Iași, care va dezvolta și testa cu precădere software pentru produse Active Safety de ultimă generație (Vision/Night Vision și ADAS-ECU), dar și pentru sisteme Passive Safety (airbag-uri și centuri de siguranță).

„După perioada de ramp-up și învățare, desfășurată cu sprijinul colegilor din Timișoara, locația din Iași va dezvolta proiecte proprii, în mod autonom, acoperind local cât mai multe activități necesare dezvoltării acestor proiecte. Estimăm că în următorii 3 ani, vom ajunge la peste 200 de ingineri software la Iași”, a completat Ionel Fierbințeanu.